Bezienswaardigheden

In Rotterdam valt er veel te zien en te doen. Het is een van grootste en belangrijkste steden van Nederland. In Rotterdam werken en studeren dan ook honderdduizenden mensen van verschillende steden. Ze komen elke dag met trein of metro naar de stad om te werken of te studeren.

Rotterdam had tot 2004 nog de grootste haven in de wereld. Helaas is dit niet meer het geval, maar de haven blijft nog steeds een grote speler. Het biedt werkgelegenheid voor ruim kwart miljoen mensen. Het blijft nog wel steeds de grootste en belangrijkste haven van Europa. Het is ook zeker heel imposant om de haven in werking te zien en dit kan op de Wereldhavendagen.

Stadhuis- en Schouwburgplein

Bij de bezienswaardigheden Rotterdam horen zeker de Stadhuis- en Schouwburgplein. Op deze pleinen vind je hele mooie gebouwen met mooie architectuur en het zijn ook de plaatsen waar Rotterdam leeft. Je vindt er vele winkels, cafés en bars. Op de Schouwburgplein vind je de imposante Pathé bioscoop met een hele unieke architectuur. Op de Schouwburgplein vind je ook de Schouwburg waar er theater voorstellingen plaats vinden. Het uitgaan in Rotterdam vindt ook plaats in en rondom deze twee gezellige pleinen.

Blijdorp

Voor de kinderen zijn er ook bezienswaardigheden Rotterdam, zo is er Blijdorp. In Diergaarde Blijdorp kunnen de kinderen dieren en planten van over de hele wereld zien. Het zal een ware avontuur voor ze zijn en een avontuur dat elke kind moet meemaken. Er komen dan ook gezinnen en families van over heel Nederland naar Rotterdam, om enkel Diergaarde Blijdorp te bezoeken. Het is natuurlijk ook leuk voor de volwassenen zelf, want ze hebben in Diergaarde Blijdorp heel veel verschillende dieren wat het ook leuke maakt voor de volwassenen.

Euromast

Bij de top 3 bezienswaardigheden Rotterdam hoort zeker de Euromast. De Euromast is een 185 meter hoge gebouw in Rotterdam. Je hebt vanuit het gebouw dan ook een werkelijk fantastische uitzicht over heel Rotterdam. Voor de toeristen is het mogelijk om tot zo een 180 meter hoogte te komen. Voor de echte waaghalzen bestaat de mogelijk om te abseilen en te tokkelen, maar dan moet je ook echt wat lef hebben. Je kunt ook dineren in het gebouw op zo een 95 meter hoogte. Het is tevens ook mogelijk om in het hotel van het gebouw te verblijven. Je zit dan op zo een 100 meter hoogte.