Parkeren

Elke jaar wordt Rotterdam door miljoenen mensen bezocht en dit doen ze vaak met de auto. Parkeren Rotterdam is voor veel mensen moeilijk en duur, wanneer ze niet weten hoe het werkt of waar ze de parkeerplaatsen kunnen vinden.

Rotterdam heeft veel voorzieningen, omdat het een toeristenstad is. Het heeft dan ook een hele goede parkeervoorziening. Je moet alleen weten hoe je het moet gebruiken en wat er voordeliger is. In Rotterdam kun je namelijk parkeren op straat, in parkeergarages en op de p+r terreinen.

Parkeren op straat

Parkeren op straat is het makkelijkste en je hoeft ook niet ver te lopen naar het centrum. Je kunt overal op straat parkeren, zolang het niet bedoeld is voor invaliden of er een grote kruis door de parkeerplaats staat. Voor het parkeren Rotterdam op straat moet je wel per uur betalen. Het parkeren op straat is dan ook het duurste. Voor parkeren Rotterdam op straat betaald je € 3,33 per uur voor in het centrum. Iets buiten het centrum betaal je € 2,50 per uur. Buiten het centrum van Rotterdam betaal je € 1,67 per uur. De risico die je neemt door op straat te parkeren is dan ook geheel voor jezelf, zoals schade aan de auto of diefstal.

Parkeren in een parkeergarage

In Rotterdam kun je diverse parkeergarages vinden. Je kunt de parkeergarages vinden door de borden te volgen. Op de borden staat welke richting je op moet en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. De tarieven zijn bij elke parkeergarage verschillend, alleen de door gemeente beheerde parkeergarages hebben dezelfde tarieven. Deze zijn 2 euro voor 43 minuten, 1 euro voor 22 minuten en 28 euro voor de hele dag. Parkeren Rotterdam in parkeergarages heeft wel het voordeel dat je auto veilig staat en er is in de meeste garages camerabewaking aanwezig.

Parkeren op p+r terrein

De p+r terreinen zijn een initiatief om de auto drukte in het centrum af te nemen en om de stad milieuvriendelijker te maken. Er wordt zo ook geprobeerd om het reizen met het openbare vervoer aan te moedigen. De p+r staat voor parkeren en RET. RET is de vervoersdienst van Rotterdam. Op een p+r terrein kun je de auto parkeren en verder reizen met de RET. Met de metrolijn van RET ben je binnen een paar haltes op Rotterdam Centraal en na 5 minuten lopen ben je in het centrum. Het grootste voordeel hiervan is, dat het maar 2 euro kost voor parkeren Rotterdam op een p+r terrein.